Nekoukejte na modelky - I.

26.05.2011 17:10

Nekoukejte na modelky!

Vybíráte si podprsenky v e-shopech? Raději si zakryjte oči, jelikož to, co se dá mnohdy vidět na modelkách, je opravdu odstrašující příklad. A právě to bude tématem tohoto článku. Pojďme se podívat, co vše se dá najít v e-shopech se spodním prádlem! 

Tato podprsenka má ke správné velikosti opravdu hodně daleko. Modelku oblékli do podprsenky, která jí vůbec nesedí. Slečna by měla mít větší košíček, čímž by se kostice dostala na hrudní kost (A) a neodstávala by.  Také by bylo třeba zvolit menší obvod. Zde vidíme kombinaci velkého obvodu a malých košíčků = kostice neleží na hrudníku, obvod se posouvá směrem nahoru (B), neplní naprosto žádnou podpůrnou funkci prsou, ramínka se zařezávají, a proto podprsenka slouží jedině jako krytka na bradavky. Ve správné velikosti by modelce podprsenka udělala krásný dekolt a ne, že prsa vypadají tak trochu povisle, jako by ani nebyly v podprsence. 

Na první pohled: krásná podprsenka, krásná modelka, ale velikost podprsenky opět špatná!

Chyba, kterou ženy dělají nejvíce, malé košíčky a velký obvod. Přesně tak, jak to vidíme zde. Kvůli malým košíčkům modelce leží kostice na prsní tkáni (A), kde tedy rozhodně být nemá. Zde (B) vidíte naznačeno, kde by asi kostice měla končit. Zároveň díky malým košíčkům modelce prso na straně utíká (C). Pokud by zvolila správnou velikost, tato část prsu by byla krásně uložena v košíčku a zakryta. Zde pro něj už bohužel jaksi nezbývá místo. Skoro to i vypadá, že s obvodem to není až tak špatné. Když se však podíváme pořádně, obvod lehce vyjíždí směrem nahoru, ale i přesto se zdá být na obrázku pevný. To, že se obvod zdá pevný, nebo se dokonce lehce zařezává, může být způsobeno právě příliš malými košíčky, přestože by slečna potřebovala obvod menší, než má na obrázku.

 

Dle tohoto obrázku byste jistě poznaly špatnou podprsenku samy, i bez mého komentáře. Je to opravdu odstrašující případ. Opět kombinace velkého obvodu a malých košíčků. Pokud by slečně oblékli podprsenku s menším obvodem a většími košíčky, kostice by ležela správně na hrudním koši a neodstávala by (A), kostice by neležela na prsní tkáni (B), ale v části za prsem, slečně by neutíkala prsa bokem (C) a ramínka by se přestala zařezávat (D). Raději ani nepomýšlím na to, co by se stalo, pokud by slečna zvedla ruce v této podprsence… asi by se nestačila divit, kudy jí prsa utíkají!

Pokud bádáte, co je na této fotce zvláštní, pomohu vám. Podprsenka je v úplně špatné velikosti a to se zde někdo snažil „napravit“ vyretušováním utíkajícího prsa. Modelka nemá ani tak malá prsa, zato košíčky má opravdu malé. Kostice opět leží na prsní tkáni (A), i když je to špatně zřetelné, jelikož prso zde máme vyretušováno. Zde (B) by měla přibližně kostice končit. Vypadá to opravdu zvláštně, no, aspoň vidíte, co všechno se dá „vymyslet“ se špatnou velikostí. 

Na závěr vkládám fotografii, kde můžete naopak vidět modelku ve SPRÁVNÉ velikosti podprsenky. Jak vidíte, obvod je pevný, kolem těla sedí vodorovně, nikam se neposouvá. Košíčky jsou v odpovídající velikosti, kostice leží na hrudním koši a zároveň neleží na prsní tkáni, ale v části za prsem tak, jak má (označeno červeně). Takto vypadá správná podprsenka!

Komentáře: Nekoukejte na modelky - I.

Střih

Radka | 12.06.2011

Zdá se mi ale, že poslední správná podprsenka jiný střih než ty předchozí, zejména ta předposlední růžová. Může být vůbec podprsenka správná, pokud má tak úzkou zádovou část? Nedokážu si představit, že i ve správné velikosti by měla modelka konec kostice v podpaží.

Re: Střih

Jana | 15.07.2011

Má úzký obvod, protože je šitá pro někoho s malinkými prsy. Což modelka rozhodně nemá a měla by mít o několik čísel větší košíček. Tohle nejen že je špatná velikost, ale je to i nebezpečné. Kostice musí ležet až za prsem, jinak mohou vznikat bulky, apod.

Přidat nový příspěvek