10 tipů jak nakupovat spodní prádlo na internetu

11.07.2011 09:19

Věřím, že každý z nás si již něco na internetu koupil. Proč také ne? Často je to výhodnější, než nakupování v kamenném obchodě a to zejména co se týče ceny. Internetové obchody mají nižší náklady než ty kamenné a tak většinou stejné zboží můžete sehnat na internetu levněji.

Spodní prádlo je však trochu specifické a je třeba nákupům na internetu věnovat více pozornosti. V tomto článku vám poradím, jak co nejefektivněji nakupovat podprsenky a spodní prádlo na internetu.

 

1) ČTĚTE RECENZE
Nákup spodního prádla a zejména pak podprsenek na internetu má jednu velikou nevýhodu – nemůžete si prádlo vyzkoušet. Přesto však nákupy na internetu nezatracujte. Můžete tak totiž ušetřit spoustu peněz. Pokud objednáváte daný typ podprsenky poprvé, je důležité načíst si recenze, abyste měli jistotu, že se trefíte do správné velikosti. Recenze vám pomohou zjistit, jakou velikost si objednat, zda je obvod podprsenky dostatečně pevný a také se můžete podívat na reálné fotografie prádla a udělat si tak o daném kousku lepší představu.
Recenze na podprsenky píšeme do diskuzního fóra zde Doporučuji také polskou balkonetku zde Recenze jsou sice v polštině, s tím si však hravě poradí například google translator.


2) VELIKOSTNÍ TABULKY
Velmi často velikostní tabulky internetových obchodů neodpovídají správné velikosti podprsenky. Více na toto téma si můžete přečíst v článku Internetové mýty. Pro zjištění velikosti doporučuji použít kalkulátor velikosti podprsenky. Takto zjistíte nejpřesněji svoji velikost. Poté opět platí – přečtěte si recenze. Každý výrobce šije podprsenky trochu jinak a tak se může stát, že je potřeba si u konkrétní značky vzít menší velikost košíčku nebo větší obvod.


3) NEJNIŽŠÍ CENA NENÍ VŽDY NEJVÝHODNĚJŠÍ
Nedívejte se pouze na cenu samotného produktu. Spočítejte si taky, kolik vás bude stát poštovné a případně další poplatky. Spousta e-shopů nabízí poštovné zdarma od určité částky, mají výhody na další nákup, první vrácení zboží zdarma nebo dárek k objednávce. Sledujte tedy vždy plnou kupní cenu se započtením všech poplatků.


4) ZJISTĚTE SI DODACÍ LHŮTY
Co si budeme povídat. Uděláte objednávku v e-shopu a už se svého nádherného prádla nemůžete dočkat. Nedělejte si však naděje, že by vám již druhý den po zaplacení u dveří zazvonil pošťák s vaší objednávkou. Vždy si zjistěte, zda má e-shop zboží skladem nebo jakou má dodací lhůtu. Lidé bývají často naštvaní a překvapení, že jim zboží dorazilo skoro až za měsíc a dávají to za vinu e-shopu. Proto si vždy zjistěte, jak dlouho budete na zboží čekat.


5) ČTĚTE OBCHODNÍ PODMÍNKY
Každý ověřený a důvěryhodný e-shop by měl mít na svých stránkách obchodní podmínky k přečtení. Opravdu doporučuji si podmínky vždy před nákupem v novém internetovém obchodě přečíst. Najdete tam informace o tom, jak vrátit či reklamovat objednané zboží nebo poplatky za dopravu.


6) REFERENCE E-SHOPU
Nejen, že je dobré načíst si recenze na objednávané prádlo, ale pokud z některého e-shopu objednáváte poprvé, měli byste si na něj najít nějaké reference od zákazníků. Některé e-shopy na svých stránkách přímo odkazují na reference. Užitečné reference zákazníků na různé internetové obchody získáte například na průvodci www.heureka.cz.


7) PTEJTE SE
Někdy se stává, že například fotka neodpovídá popisu. Na fotce máte podprsenku typu balconette, ale v popisu je plunge. Ne vždy mají internetové obchody k dispozici obrázky všech produktů a jeden styl podprsenky se může prodávat v různých střizích. Většinou lépe odpovídá popis produktu.
Pokud si však nejste jisti, zeptejte se prodejce ještě před objednáním zboží!


8) NEBOJTE SE PLATIT KARTOU
Obavy z platby kartou přes internet jsou asi nejčastějším důvodem, proč se lidé bojí nakupování po internetu. Dnes mají banky již poměrně důmyslný systém ochrany a nemusíte se bát platit na internetu. Spousta e-shopů nabízí platby například přes paypal a další platební servery, které jsou dobře zabezpečené. Pokud se i přesto bojíte platit kartou, nezoufejte. Ve spoustě internetových obchodů si můžete objednat zboží také na dobírku a zaplatíte tedy až při převzetí zboží na poště.


9) NEVRACEJTE PRÁDLO IHNED
Na vrácení nesedícího prádla máte dostatek času. Většinou to bývá 14dní, někdy dokonce až 30 dní. Nemusíte proto utíkat na poštu hned druhý den. Dejte tomu čas, pokud si nejste některým z objednaných kousků jistá, nechte si to projít hlavou. Párkrát si vše pořádně vyzkoušejte a až poté pošlete prádlo zpátky.
Důležité – nikdy neodstřihujte z prádla cedulky! Zboží se musí vrátit tak, jak vám přišlo. Přesto u některých podprsenek je třeba dát jim pár dní, aby se přizpůsobily tvaru prsou. Může se stát, že na první pohled podprsenka nesedí a po pár hodinách nošení najednou padne. Proto klidně podprsenky doma chvíli noste, ale cedulky z nich nesundávejte.

 
10) PIŠTE RECENZE NA PODPRSENKY, PLAVKY A SPODNÍ PRÁDLO
Pomohly vám recenze podprsenek, plavek a spodního prádla k nákupu na internetu? Napište také recenzi na své prádlo a pomozte tak dalším k jejich správně padnoucím kouskům ;) Recenze můžete psát do diskuzního fóra zde.


Máte ještě nějaké další tipy k nákupu spodního prádla přes internet? Podělte se o své názory s ostatními v diskuzi níže!

Diskusní téma: 10 tipů jak nakupovat spodní prádlo na internetu

Popis podprsenky

Sulamith | 11.07.2011

Pořádně si přečtěte popis podprsenky a ujistěte se, že jste porozuměly cizojazyčnému popisu. Na obrázku to sice vypadá, že košíčky jsou vyztužené, ale pokud není v popise o vycpávkách žádná zmínka, tak vyztužené nejsou a mohlo by doma dojít k velkému rozčarování, neboť ne každá má takový super tvar prsou jako modelka.

Přidat nový příspěvek